زبان برنامه نويسي کودکان اسکراچ به عنوان يک پروژه خارق العاده، در سال 2003 ميلادي تحت هدايت يک تيم تحقيق و توسعه از دانشگاه MIT ايالات متحده کليد خورد. پروژهاي که بر پايه ساخت يک نرم افزار براي کودکان جهت آشنايي با مفاهيم و اصول برنامه نويسي بنا شده بود. انتشار نسخه ابتدايي اسکراچ چهار سال به طول انجاميد، ولي اين زبان برنامه نويسي با انتشار اسکراچ 2 در سال 2013 ميلادي توجه همگان را به خود جلب نمود. مسئول اصلي تيم سازنده زبان برنامه نويسي کودکان اسکراچ، آقاي ميشل رسنيک ميباشد که يکي از دانشمندان بزرگ حوزه علوم کامپيوتر در دانشگاه MIT ميباشد.
به طور کلي زبانهاي برنامه نويسي از يکسري کد تشکيل شدهاند، که خواسته برنامه نويسان را از طريق اين کدها به زبان ماشين (صفر و يک) تبديل مينمايند. تمام برنامهها ميتوانند ابتدا در قالب يک فلوچارت ترسيم شوند و سپس تبديل به کدهاي زبانهاي مختلف برنامه نويسي شوند. پس در نتيجه هر برنامه را ميتوان در قالب فلوچارت ترسيم نمود و همين ايده پايه اصلي ساخت زبان برنامه نويسي کودکان اسکراچ ميباشد.
در فلوچارت شروع و پايان برنامه توسط بيضي رسم ميشود و در اسکراچ نيز شروع و پايان توسط بيضي ترسيم ميگردد. در فلوچارت دستورات مختلف در مستطيل نوشته ميشوند که در محيط برنامه نويسي اسکراچ نيز اين دستورات در بلوکهاي مستطيلي نوشته ميشوند. شروط در برنامه نويسي بسيار پرکاربرد هستند و علامت شرط در فلوچارت به وسيله لوزي رسم ميشود که در محيط اسکراچ نيز شروط در مثلث ترسيم ميشوند. دستورات ورودي و خروجي نيز که وظيفه دريافت دادهها و نمايش اطلاعات را دارند در فلوچارت به وسيله ذوزنقه رسم ميشوند ولي در اسکراچ با بلوکي نزديک به شکل ذوزنقه نشان داده ميشوند.
براي مطالعه ادامه ي اين مقاله
برنامه اسکرچ جونيور براي کودکان
آشنايي با زبان برنامه نويسي پايتون
زبان برنامه نويسي کودکان اسکراچ
کلاس هاي برنامه نويسي کودکان و نوجوانان در تمام شهر هاي ايران
برنامه ,نويسي ,اسکراچ ,زبان ,فلوچارت ,کودکان ,برنامه نويسي ,زبان برنامه ,نويسي کودکان ,در فلوچارت ,اسکراچ نيز ,زبان برنامه نويسي ,برنامه نويسي کودکان ,نويسي کودکان اسکراچ
درباره این سایت